Lejlighed

Der er adskillige hoteller og lejligheder tæt på vort kontor og vor danske sprogskole i Bangkok i Thailand, men ellers ligger der en SkyTrain Station lige ved siden af, så der er hurtig, billig og nem adgang til alle steder langs højbanen og Airport Link, der kører ind i andre områder.

Det er således ikke bomuligheder, der mangler i vort nærområde.

Vi kan være behælpelig med at finde et egnet og midlertidigt sted at bo, mens der ventes på visum eller familiesammenføring, og der følges et program hos os.

Når der ikke undervises?

Vort kontor ligger i gåafstand fra de største shopping centre i Bangkok, og resten kan nås med SkyTrain, så der er noget at få tiden til at gå med, udover at lære dansk, mens der ventes på visum eller familiesammenføring

I vores egen lille gade med private vagter findes:

 • Adskillige små og billige thai-restauranter
 • Kaffebarer
 • Frisørsaloner
 • Kiosk
 • 7-Eleven lige uden for sidegaden
 • Fotograf for visum lige ude for gaden

Af andre muligheder i gåafstand kan nævnes:

 • Offintlige og private hospitaler
 • Lokale markeder, herunder Pratumnam
 • Shopping centre
 • Adskillige banker
 • Postkontor
 • Flere hoteler
 • Lejligheder
 • Biografer
 • Osv.

Andre ting i nærområdet:

Udover undervisningen og mulighederne i gaden er der her samlet lidt inspiration i gå-afstand, der måske også kan være interessant for den danske partner:

Suan Pakkad-paladset
Omkring anden verdenskrig boede kongefamilien i disse antikke træhuse i traditionel thai-stil, hvorefter de lavede “paladset” om til et “museum”. Disse otte huse er helt unikke og ligger i en skøn have. Husene rummer fx det originale soveværelse og meget andet som klassiske “Khon”-masker, et fuldautomatisk dukketeater, der visser en ældgammel krigsscene på det antikke “kongeslot” (ferieslot) og meget mere.

Det ligger blot 10 min. i gåafstand fra vor sidegade, hvor du går til højre ud af gaden, og igen går til højre i det første lyskryds. Herefter dukker det op efter ca. 5 min. på højre hånd.

Coco Walk
Coco Walk, eller rettere Co-Co Walk, består af adskillige små restauranter. Gå til venstre ud ad vor sidegade, og når du når den næste station, så er Coco Walk på venstre side. Det er en hel masse sjove små restauranter i ægte “moderne” Thai-stil. De fleste er udendørs, nogle er overdækkede, og igen er det lidt med skæve træstole, men de fleste dansker vil holde af dem.

På den anden side af gaden, det vil sige modsat Coco Walk – gå over gaden via SkyTrain-stationen og en smule til venstre – findes to gode og billige massage-steder.

Victory Monument
Victory Monument er Thaiernes eget downtown og består af en enorm rundkørsel omkring Victory Monument med et væld af forretninger, busser, boder og gamle kaotiske butikscentre. Det er en oplevelse, men der er næppe meget at købe for en dansker, og der er ingen gode restauranter, bortset fra McDonald’s… Men hvem ved, måske finder du noget spændende, og du får i al fald set det ægte Thailand. Victory Monument findes ved at gå til højre ud fra vor sidegade.

Pratumnam
Det er stedet, hvor man kan købe billigt tøj for ingenting – det er et kæmpe stort kaotisk område med flere butikscentre og labyrinter af gader i flere lag. Det er simpelthen Thailand på godt og ondt, men mænd bør ikke købe langærmede skjorter og bukser der, da asiater har kortere arme og ben end danskere. På samme måde er kvindetøj ofte for småt for danskere. Gå til venstre og gå igen til venstre i første lyskryds og så dukker Pratumnam op på venstre hånd (før det næste lyskryds, om end der også er endnu et Pratumnam-center lige efter krydset).

På den modsatte siden af gaden i Pratumnam findes Pantip, der er et IT-Mekka med alt muligt, herunder computerprogrammer, computere og kameraer. Der er også parallelimport, som er lovligt at købe og bringe til Danmark, men ikke har garanti. Parallelimport kan være op til 50 % billigere.

MBKdobbelt så langt væk
Det berømte mega-butikscenter, MBK, med et væld af forretninger, som minder om boder, findes to SkyTrain-stationer i gåafstand til venstre ud af vor sidegade, eller tre SkyTrain-stationer med et skift, hvis du kører i tog (skift på Siam og kør til National Stadium). I mange af MBKs forretninger kan man forhandle prisen voldsomt ned, og det er næsten nemmere at sige, hvad man ikke kan købe, end hvad man kan købe. Dog vær varsom med at købe mobiltelefoner i de uautoriserede boder på etagen med elektronik.